Bani in plus pe langa pensie. Ce pensionari sunt vizati de decizie si ce sume primesc de la stat

Guvernul Romaniei a adoptat Schema Nationala de Sprijin pentru Persoanele Varstnice. Prin aceasta, se vor emite si se vor distribui tichete sociale pentru mese calde, care vor aduce bani in plus pentru persoanele defavorizate.

Bani in plus pentru pensionari

Beneficiarii acestor tichete vor fi pensionarii care sunt in evidenta Casei Nationale de Pensii Publice, in varsta de cel putin 75 de ani. Vor putea beneficia de bani in plus si persoanele sau familiile fara adapost, precum si persoanele sau familiile evacuate din diverse motive.

Programul Schema Nationala de Sprijin pentru Persoanele Varstnice se va desfasura intre septembrie 2020 si iunie 2021. Sumele alocat pe tichete vor putea fi folosite pentru 12 luni de la data alocarii.

Cardurile pot fi folosite doar in unitatile alimentare partenere, care livreaza, servesc, sau prepara hrana gatita.

Carduri alimentare

Tichetele vor fi oferite pe suport electronic, adica pe un card. Sunt bonuri valorice cu care se poate achizitiona doar hrana gatita calda. Aceste tichete folosesc ca suport electronic un card preplatit care va beneficia de tehnologie de ultima generatie, avand garantata securitate maxima si viteza rapida de plata.

Tichetele sociale sub forma de carduri vor fi distribuite beneficiarilor la pachet cu instructiunile de utilizare, un cod de siguranta PIN si o lista a unitatilor alimentare unde pot fi folosite. Cardurile vor putea fi folosite dupa ce beneficiarii le vor activa. Dupa activare, beneficiarii trebuie sa alimenteze cardurile.

Cum vor putea fi folosite cardurile

Cardurile din cadrul programului Schema Nationala de Sprijin pentru Persoanele Varstnice vor putea fi utilizate la orice unitate alimentara partenera Sodexo sau Edenred, in functie de emitentul cardului. Cardurile pot fi folosite exclusiv pentru a plati mancare calda, ele nu pot fi folosite pentru altceva. Cardurile permit plata prin inserare in POS cu cod PIN sau contactless.

Suma lunara care va fi alocata pe cardurile din cadrul programului va fi de 180 de lei pentru fiecare beneficiar. Cu respectivele carduri pot fi facute cumparaturi zilnice de maxim 40 de lei.

Lasă un răspuns