Este, cu siguranță, IMAGINEA ZILEI! Așa ceva nu s-a mai văzut de Ziua Națională a României!

Românii sunt sărbătoriți în cel mai unic mod posibil în acest colț al lumii! Ce părere aveți? – https://bit.ly/3mrxYN1

În onoarea Zilei Națională a României, Cascada Niagara va fi iluminată în culorile drapelului românesc, pe 1 Decembrie. Demersurile au fost făcute de Ambasada României de la Ottawa. 

Cascada Niagara va fi iluminată în culorile drapelului românesc

De 1 Decembrie, în onoarea Zilei Naționale a României, Cascada Niagara va fi învăluită în culorile drapelului românesc. Niagara va fi luminată în roșu, galben și albastru, datorită Ambasadei României la Ottawa și emisiunii TV Noi Românii, realizată de Raul Dudnic, care au făcut demersurile necesare pe lângă Niagara Parks Commission, potrivit Agerpres.

Tricolorul va fi proiectat pe apele cascadei marți, între orele 21:45 și 22:00. Momentul poate fi urmărit în direct, online pe e www.cliftonhill.com.

Nu este prima dată când Cascada Niagara este luminată în culorile drepelului românesc. Anul trecut, o româncă stabilită în Marea Britanie şi aflată în vacanţă în Canada, a primit acordul ca de Ziua României faimoasa cascadă să arboreze culorile tricolorului. În februarie 2017, în timpul masivelor proteste din România împotriva OUG 13, Niagara canadiană a fost iluminată în roşu, galben şi albastru în semn de solidaritate cu sutele de mii de români ieşiţi în stradă.

Cascada Niagara, unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din lume

Cascada Niagara este considerată unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din lume. Este admirată anual de milioane de turiști din întreaga lume, mai ales în timpul verii, iar una dintre cele mai cunoscute atracții turistice este Maid of the Mist, traseu efectuat pe ambele părți ale cascadei de numeroase nave și ambarcațiuni.

Cascada Niagara este un ansamblu format din trei căderi de apă situate la graniţa dintre Canada şi SUA. Pe teritoriul american, în statul New York, se află American Falls şi Bridal Veil Falls, iar în Canada, în Ontario, se află Horseshoe Falls, cea mai mare şi mai spectaculoasă dintre cele trei.

Cascada are o lățime de 363 de metri pe partea de nord americană și apele cascadei cad de la 21 metri înălțime. Pe partea canadiană, lățimea cascadei este de 792 de metri (în formă de potcoavă), iar înălțimea căderii apei este de 51 de metri.

Din anul 1800 această regiune este deschisă turismului. În 1885 statul nord american New York, a delcarat Cascada Niagara ca parc național. Această cascadă este una dintre cele mai importante atracții turistice din America de Nord.

Lasă un răspuns