Pieţele ar putea fi redeschise. Ludovic Orban: „Redeschiderea pieţelor nu va fi posibilă decât cu respectarea unor norme”

Ludovic Orban a anunţat luni că pieţele ar putea fi redeschise pentru că a venit iarna, iar temperatura a coborât. Premierul a explicat că redeschiderea pieţelor care funcţionează în spaţii închise ar urma să fie realizată cu respectarea mai multor reguli.

„Analizăm posibilitatea deschiderii pieţelor care funcţionează în spaţii închise cu atât mai mult cu cât a venit iarna şi temperatura a coborât”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Premierul a precizat că autorităţilor iau în calcul să aplice „şi alte măsuri” care vor fi puse în practică în funcţie de evoluţia epidemiei de coronavirus.

„Redeschiderea pieţelor nu va fi posibilă decât cu respectarea unor norme de protecţie sanitară foarte stricte”, a subliniat premierul.

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a anunţat, că restaurantele ar putea fi deschise, însă acest lucru ar putea fi posibil, cu condiţia respectării mai multor reguli. De asemenea, edilul a precizat că Piaţa Obor rămâne deschisă deoarece sunt respectate condiţiile impuse în contextul pandemiei şi că activitatea se desfăşoară în siguranţă.

„După 3 săptămâni, Piaţa Obor (sau „zona zoster”, cum a fost numită de domnul prim-ministru), rămâne deschisă în siguranţă. Discutând cu fiecare în parte, cei implicaţi în activitatea Pieţei Obor au înţeles. Şi-au asumat anumite responsabilităţi. Au respectat măsurile astfel încât şi comercianţii şi clienţii să continue în condiţii decente”, a scris primarul Radu Mihaiu, pe Facebook.

În acest condiţii, Kaufland vine în sprijinul producătorilor de legume şi fructe care nu-şi mai pot vinde produsele în pieţe din cauza restricţiilor impuse de autorităţi pentru a limita răspândirea COVID-19. Compania a anunţat că toate cele 135 de magazine din țară vor găzdui producătorii români, în condițiile în care piețele în aer liber au fost închise.

Lasă un răspuns