Acțiune fulger a lui Klaus Iohannis imediat după 1 decembrie. Ce va face președintele astăzi

Acțiune fulger a președintelui Klaus Iohannis care va participa la un eveniment cheie în Moldova. Alături de șeful statului va fi prezent și premierul Ludovic Orban

Preşedintele Klaus Iohannis participă, miercuri, la deschiderea tronsonului de autostradă A 7 – varianta ocolitoare Bacău. Alături de șeful statului va fi prezent și primul ministru, Ludovic Orban. Evenimentul va începe la ora 13:00.

„13:00 Participare la deschiderea Tronsonului de Autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău; Alocuțiune”, se arată în comunicatul postat pe pe site-ul Președinției României.

În urmă cu două săptămâni, Ludovic Orban anunţa, la Bacău, că autostrada de centură a oraşului va fi dată în folosinţă în câteva zile şi felicita constructorul pentru că a reuşit finalizarea lucrărilor cu un an înainte de termen.

Și în România se poate

La rândul său, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, susținea că, odată finalizată centura ocolitoare a municipiului Bacău, vor fi daţi în folosinţă şi primii 16 kilometri la profil de autostradă din zona de nord-est. Termenul de finalizare al tronsonului de Autostradă A7 era ianuarie 2022.

Cei 16 km de autostradă – de la Nicoale Bălcescu ( E85 ieșire București ) – până la Bogdan Vodă ( E85 ieșire spre Iași ) se vor deschide traficului rutier. Cu toatea astea vor exista restricții, se pare, pe podul de peste Bistrița. Acolo, circulația se va desfășura pe un singur fir, întrucât lucrările nu sunt gata.

„Vorbim de aproximativ 30 de km de reţea, de drum naţional, respectiv autostradă. 16 km de autostradă din cei 30 vor fi daţi în trafic miercuri, 2 decembrie. Vorbim de primii kilometri de autostradă pe care îi dăm în trafic în Moldova. Vorbim de un contract prin care demonstrăm încă o dată că şi în România se poate. Se poate să dăm în trafic şi să recepţionăm un obiectiv înainte de termenul asumat prin contract. Pentru Varianta de Ocolire Bacău termenul de finalizare era ianuarie 2022. Aşadar, începând cu ziua de 2 decembrie românii, moldovenii vor beneficia de încă 30 de km de reţea de drum modernizat, din care 16 km de autostradă” a precizat în urmă cu ceva timp ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Lasă un răspuns