Bill Gates a anunţat data când se va termina pandemia de COVID-19. “Oamenii ar trebui să înțeleagă…”

Bill Gates a anunţat data când se va termina pandemia de COVID-19. Mai mult decât atât, co-fondatorul Microsoft a precizat că în următoarele trei luni vom beneficia de vaccinuri eficiente împotriva SARS-COV-2. Până în acest moment, medicii din întreaga lume au reușit să salveze din ghearele acestei boli 43.270.529 de oameni, conform publicației worldometers.info.

În prezent, SUA, India, Brazilia, Rusia, Franța și Spania sunt cele mai afectate state de pandemia de coronavirus.

Bill Gates a anunţat data când se vă termina pandemia de COVID-19

Cu toate că numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 este în continuare ridicat, Bill Gates a spus că această perioadă extrem de delicată pe care o traversează omenirea se apropie de final. Magnatul american a precizat faptul că lumea ar trebui să fie foarte îngrijorată pentru următoarele șase luni, pentru că abia în momentul în care se va ajunge la vaccinarea a 70% din populație, această pandemie se va încheia.

“Aproape toate vaccinurile vor funcționa la un nivel înalt de eficiență. Cel de la Pfizer este 95% eficient, iar cel de la AstraZeneca, pe care sperăm ca Marea Britanie îl va aproba, este doar cu puțin mai jos decât acesta. Vaccinurile Novavax și Johnson and Johnson sunt chiar mai eficiente, acestea dau o imunitate mai bună.

(…). Ar trebui să fim foarte îngrijoraţi de următoarele 6 luni. Numărul de cazuri va creşte mult. Oamenii ar trebui să înţeleagă că vin ajutoarele medicale, că pot să se comporte mai bine şi să aibă răbdare până în primăvară, când vaccinurile vor începe să reducă cifrele, ne va ajuta şi schimbarea vremii”, a spus a declarat celebrul filantrop pentru CNN.

Co-fondatorul Microsoft a investit într-un vaccin anti-COVID

Bill Gates a anunţat data când se vă termina pandemia de COVID-19 și, în cadrul aceluiași interviu, miliardarul a a dezvăluit că o fabrică din India ar putea produce un vaccin anti-COVID9 similar cu cel dezvoltat de AstraZeneca, în care a investit deja. Nivelul de producție va fi înalt, iar serul va fi mult mai ieftin.

“Avem chiar și o fabrică în India care riscă să producă un vaccin similar cu cel de la AstraZeneca. Am investit deja în acestea. Se vor face la un nivel înalt de producție și vor fi mult mai ieftine. Cel mai greu vă fi cu aprobarea tuturor acestor vaccinuri, dar cred că până în februarie aceste probleme se vor rezolva și toate vaccinurile vor fi sigure și eficiente”, a mai spus co-fondatorul Microsoft.

Ce a spus Bill Gates despre problema distribuirii vaccinurilor împotriva noului coronavirus

Miliardarul american trage un semnal de alarmă asupra distribuirii vaccinurilor împotriva noului coronavirus, despre care consideră că ar trebui să existe transparență, prin intermediul unei aplicații mobile pe care oamenii să o poată folosi că să se informeze.

“Cred că după ce vom avea o mare parte din doze, va rămâne doar o problemă de logistică, pe care poate doar lipsa bunăvoinței să nu o poată rezolva. Ar trebui să se dezvolte o aplicație prin care oamenii să afle câte doze de vaccin au fost distribuite în țară, și când se vor putea vaccina, în funcție de vârstă, riscuri, profesie. Așa oamenii ar vedea că aceste vaccinuri nu se irosesc”, a mai declarat mogulul tech.

Lasă un răspuns