ȘCOLI deschise în România cere Ponta de Ziua Națională

Redeschiderea școlilor este una dintre cele cinci promisiuni pentru prima zi de guvernare, în situația în care fostul prim-ministru se întoarce la Palatul Victoria.

ȘCOLI deschise în România. Președintele PRO România, Victor Ponta, face din nou apel la autorități pentru redeschiderea școlilor, chiar de Ziua Națională. Acesta susține că măsura ar fi în interesul copiilor, al profesorilor și al părinților care ar avea posibilitatea să se întoarcă la muncă.

„ROMÂNIA EDUCATĂ??? Putem, măcar de Ziua Națională, să spunem că școlile trebuie deschise? Pentru copiii noștri – pentru profesori – pentru părinții care trebuie să meargă la muncă!!!”, a scris Ponta pe pagina sa oficială de socializare.

Nu este prima dată când președintele PRO România face acest apel. De altfel, redeschiderea școlilor este una dintre cele cinci promisiuni pentru prima zi de guvernare, în situația în care fostul prim-ministru se întoarce la Palatul Victoria.

„Ne batem joc de copii, ne batem joc de profesorii care vor să-și facă datoria față de copii și nu pot să și-o facă, ne batem joc de părinții care trebuie să meargă la muncă și nu pot să meargă, ne batem joc de bunicii care trebuie să stea cu copiii și-și pun viața în pericol. Școlile trebuie redeschise ca să avem viitor. Este promisiunea mea, ca prim-ministru, pentru prima zi de guvernare”, susține Victor Ponta într-un clip postat pe pagina de socializare.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 4.272 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 199 de persoane au decedat. 1.259 de pacienţi sunt internaţi la ATI.

ȘCOLI deschise în România . Iohannis: Elevii merg la şcoală atunci când pot face acest lucru în siguranţă

Preşedintele Klaus Iohannis declară că nu este de acord cu afirmaţia Avocatului Poporului care susţine că elevii pierd doi ani de educaţie din cauză că nu fac şcoală faţă în faţă. „Recomandările sunt să meargă elevii la şcoală atunci cât pot fi asigurate măsurile care îi ţin în siguranţă. Deci atunci când este posibil să meargă în condiţii de siguranţă. În condiţiile în care la noi în ţară rata de infectare este foarte mare, aceste condiţii nu pot fi nici create, nici garantate şi pentru a proteja şi copiii şi familiile lor ,din păcate este necesar să se facă învăţământ online”, afirmă Iohannis.

ȘCOLI deschise în România. Întrebat duminică, dacă este de acord cu opinia Avocatului Poporului riscul de a avea ”o generaţie pierdută” din punct de vedere al educaţiei, ca urmare a faptului că elevii fac cursuri online şi nu faţă în faţă, preşedintele Klaus Iohannis a răspuns că nu este de acord cu această idee. Şeful statului susţine că trebuie puse în context recomandările Organizaţiei Modale a Sănătăţii privind organizarea cursurilor în şcoli acolo unde elevii sunt în condiţii de siguranţă în ceea ce priveşte riscul de infectare.

Lasă un răspuns