Un medic a fost surprins în timp ce lua în brațe un bătrân infectat cu coronavirus. Imaginea a ajuns virală

Un medic îmbrăcat în echipament de protecție, care privește în gol în timp ce ține în brațe un bărbat epuizat din cauza bolii de coronavirus, a ajuns virală pe rețelele de socializare.

Povestea unui medic care ține în brațe un bătrân bolnav de coronavirus a ajuns virală pe rețelele de socializare. Povestea medicului a fost dezvăluită abia acum. Medicul pe nume Joseph Varon este șeful echipei medicale de la Centrul United Memorial din Houston, Texas. Imaginea în care îl ține în brațe pe bătrânul bolnav de coronavirus a fost surprinsă chiar de Ziua Recunoștinței. Medicul era obișnuit cu prezența presei și nu a observat că este fotografiat. Momentul emoționant a fost surprins de Go Nakamura, de la agenția Getty Images.

Medicul era îmbrăcat într-un combinezon albastru, cu mănuși și vizieră și privea în gol în timp ce îl ținea în brațe pe bărbatul epuizat de boală.„Fotograful mă însoțea și tocmai intram în unitatea COVID pe care o am în grijă, când am observat că pacientul în vârstă coborâse din pat și încerca, plângând, să iasă din salon”, a povestit medicul Joseph Varon, citat de știri.tvr.ro.

M-am apropiat și l-am întrebat de ce plânge. ‘Vreau să ajung la soția mea’, a răspuns. Așa că mi-am pus mâinile în jurul lui și l-am îmbrățișat. Chiar nu știam că sunt fotografiat în acel moment„, a povestit medicul.

Conform spuselor medicului, pacientul s-a calmat ulterior. Bătrânul nu își putea vedea soția până când nu va fi testat negativ.

E foarte dificil. Vă puteți imagina cum e să stai închis într-o cameră în care vin oameni îmbrăcați în costume spațiale și să nu poți comunica cu altcineva decât prin intermediul telefonului, dacă ești norocos. Este și mai dificil pentru vârstnici, pentru că se simt singuri, izolați”, a mai precizat medicul.

Potrivit medicului Joseph Varon, bărbatul diagnosticat cu coronavirus este într-o stare mai bună și ar putea fi externat până la sfârșitul acestei săptămâni. Medicul Varon, întrebat  despre ce a simțit în momentul în care și-a îmbrățișat pacientul, a răspuns că s-a simțit trist.  „M-am simțit trist ca și el. Și mi-am adus aminte de toți pacienții care au fost în locul lui„.

Medicul Joseph a declarat  pentru CNN că lucrează de 256 de zile încontinuu. Mai mult, doctorul s-a arătat indignat de faptul că oamenii nu respectă regulile pentru prevenirea răspândirii virusului.

Merg în baruri, în restaurante, la mall. E o nebunie. Noi muncim, muncim, muncim, muncim, muncim, oamenii nu ascultă și apoi ajung la terapie intensivă„, a spus, indignat, medicul.

Medicul a făcut apel ca oamenii să respecte distanțarea socială, să poarte măști de protecție și să evite locurile aglomerate cât mai mult posibil.

Dacă ar face asta, cei ca mine din sistemul sanitar ar putea să se mai odihnească în sfârșit„, a mai spus medicul.

Lasă un răspuns