Doliu în lumea politică! Un cunoscut fost ministru a murit din pricina Covid-19!

Fostul lider socialist Marko Bello a murit din pricina Covid-19 la 59 de ani, informează sot.news.

 Președintele Albaniei, Ilir Meta, a reacționat la decesul lui Bello și a publicat un mesaj de condoleanțe pentru familia acestuia.

„Câtă durere vine cu această plecare prematură a unui prieten, colaborator, coleg, intelectual activ, cetățean exemplar și membru exemplar al familiei!

Dumnezeu să îi dea putere Silvanei (n.r.: soției lui Marko Bello), copiilor și rudelor pentru această mare pierdere, care ne-a șocat pe toți în această dimineață!

Cele mai adânci condoleanțe!

Întotdeauna de neuitat în amintirile noastre! ADIO, SCUMPUL NOSTRU MARKO BELLO!”, a scris președintele Albaniei, Ilir Meta, pe contul său.

Reacție și din România

O cunoscută jurnalistă din România, Indira Crasnea, fost președinte al Clubului Român de Presă (CRP), care îl știa personal pe Marko Bello, și-a manifestat regretul pe contul ei pentru trecerea în neființă a politicianului.

„S-a dus Marko Bello,

Ambasador, ministru, parlamentar. Fost coleg, din lumea foarte bună a presei.

Prieten. Om bun. În martie îmi spunea că mă așteaptă oricând la Tirana. Am mai vorbit în septembrie.

O zi tristă. Foarte tristă”, a scris pe Facebook Indira Crasnea.

Mai mulți lideri politici de la noi din țară au încetat din pricina Covid-19. Printre aceștia, fostul primar al localității Deveselu, Ion Aliman, care a decedat înainte de alegerile locale 2020. În ciuda decesului, locuitorii comunei Deveselu, unde se află și celebrul scut antirachetă american, l-au votat pe edil pentru un nou mandat. Mandatul a fost invalidat și urmează să fie organizate alte alegeri pentru desemnarea unui nou primar în comună.

Lasă un răspuns