Ludovic Orban, anunţ pentru toţi pensionarii din România. „Vrem să creştem pensiile şi puterea de cumpărare a pensiilor”

Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va creşte pensiile în 2021. Premierul le-a dat asigurări pensionarilor că majorarea va fi realizată în aşa fel încât să crească şi puterea de cumpărare.

Ludovic Orban a fost întrebat cu cât vor creşte pensiile în 2021. Premierul nu a indicat, însă, exact procentul cu care va fi majorat punctul de pensie.

„Fireşte că va fi mărită (pensia minimă, n.red), cu cât vom vedea pentru că, v-am spus, creşterea pensiilor trebuie să fie în acord cu nişte indicatori economici – creşterea economică, rata inflaţiei”, a afirmat premierul.

De altfel, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, le-a dat asigurări pensionarilor că liberalii mizează în 2021 pe o creştere cu 46 la sută a punctului de pensie până în 2024, însă pentru anul următor iau în calcul o creştere de peste 8 procente.

„Noi mizăm pe o creştere a pensiei în următorii patru ani, a punctului de pensie cu 46 la sută. Anul viitor o estimare este de 8,1 la sută.

Această discuţie se duce într-o direcţie greşită pentru că oamenii nu cheltuiesc procente, cheltuiesc lei, bani”, a explicat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, în conferinţa transmisă live pe pagina sa de Facebook.

În schimb, premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul va amâna acordarea pensiilor speciale pentru primari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene, arătând că acest lucru ar putea fi făcut prin legea bugetului de stat pe anul viitor.

Lasă un răspuns