Va fi obligatorie vaccinarea anti COVID? Nelu Tătaru oferă răspunsul

Noul coronavirus continuă să facă ravagii la nivel global, iar singura modalitate de a opri răspândirea virusului pare să fie un vaccin. Mai multe companii au anunțat că se află în faze finale ale testării vaccinului anti-COVID. Însă până la apariția acestora a fost lansată întrebarea dacă oamenii o să fie obligați să se vaccineze.

O să fie sau nu vaccinul anti-COVID obligatoriu? 

Recent, au apărut mai multe zvonuri conform cărora populația o să fie obligată să se vaccineze. Nelu Tătaru a vorbit pe marginea acestui subiect și a declarat că vaccinarea este opțională.

„Vaccinul trebuie să fie opțional, dar recomand vaccinarea, pentru că sunt doar două căi prin care ne putem imuniza: fie făcând boala, fie prin vaccinare. Dar văzând efectele groaznice pe care le dă boala, fie că ne raportăm la numărul de decese raportate zilnic, fie că vedem starea celor ajunși în stare gravă la ATI și care așteaptă să se vindece, cred că vaccinarea este alternativa cea mai eficientă și recomandarea este să facem vaccinul, tocmai pentru siguranța pe care ne-o dă.

Trebuie să înțelegem că este o luptă pe care o dăm cu un inamic nevăzut și nu este numai lupta noastră, a românilor, ci una la nivelul întregii planete”, a declarat Nelu Tătaru, în cadrul unei emisiuni TV.

Coronavirus în România

Până astăzi, 17 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 373.474 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre acestea 253.244 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 8.262 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 497 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, alte 186 de persoane infectate cu COVID-19 și-au pierdut viața. Bilanțul negru al deceselor a ajuns astăzi, 17 noiembrie, la 9.261

Lasă un răspuns