Tragedia momentului în România! A murit în secția de votare. Totul s-a dat peste cap

Tragedia momentului în România! Totul s-a dat peste cap după ce a murit în secția de votare. Au fost nevoiți să suspende votul după ce decesul a fost confirmat.

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti nr. 42, Mariana Stancu-Ţipişcă, a declarat că procesul de votare a fost întrerupt, duminică, la Secţia nr. 643 din Capitală, după ce o persoană care s-a prezentat la urne a decedat, conform agerpres.ro

Serviciul Omoruri va efectua o cercetare

Potrivit declarației făcute de Mariana Stancu-Ţipişcă, s-a sunat la 112, urmând ca Serviciul Omoruri să efectueze cercetarea în cauză.

De asemenea, aceasta a mai informat că s-a reluat activitatea la secţia din Sectorul 3 unde procesul de votare fusese întrerupt pentru dezinfecţia localului ca urmare a faptului că un membru al Biroului electoral a fost confirmat cu COVID-19. La Secţia 551 nu s-a votat circa o oră.

„La o secţie de votare din Bucureşti, procesul electoral a fost suspendat temporar, după ce un membru al Biroului electoral, reprezentant al unui partid politic, a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Bărbatul făcuse testul ieri şi a primit azi rezultatul”, preciza anterior purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Șoc în rândul alegătorilor

Un bărbat de 81 de ani a murit în data de 6 decembrie, în curtea unei secții de votare. Regretatul deces s-a întâmplat în județul Argeș, localitatea Teiu.

După ce i s-a făcut rău în curtea secției de votare unde a mers pentru alegerile parlamentare, medicii au încercat să îl resusciteze, dar nu au avut succes. Regretatul deces s-a întâmplat în județul Argeș, localitatea Teiu. Trebuie menționat că vârstnicul era cunoscut cu afecțiuni cardiace.

Care a fost prezența la vot

Românii s-au mobilizat încă de la primele ore ale dimineții. Peste un milion de alegători au votat deja.

Potrivit datelor publicate de Biroul Electoral Central (BEC), prezenţa la vot pe ţară la alegerile parlamentare a fost, duminică, până la ora 11.00 de 7,68%, respectiv de 1.398.562 de alegători. De menționat este faptul că aceasta este o prezență mai mică decât la alegerile parlamentare din 2016, când prezența la urne la ora 11.00 a fost de 8,62% (1.573.464 de voturi).

În mediul urban, s-au prezentat la urne 792.862 de alegători, iar în rural 605.700 de alegatori. De cealaltă parte, în Bucureşti au votat 7,5% dintre alegători.

Lasă un răspuns