REZULTATE OFICIALE BEC Alegeri Parlamentare 2020. S-au numărat 99,9% din voturi. Anunț pentru toată România

REZULTATE OFICIALE BEC Alegeri Parlamentare 2020. S-au numărat 99,9% din voturi. Anunț pentru toată România Biroul Electoral Central a oferit noile rezultate parțiale ale alegerilor parlamentare. Ce partid conduce?

REZULTATE OFICIALE BEC alegeri parlamentare 2020. S-au numărat 99,9% din voturi. Anunț pentru toată România

După numărarea a 99,9 la sută din voturi, Biroul Electoral Central (BEC) a venit cu noi rezultate parțiale. Au avut loc schimbări neașteptate la procentele celor două cele mai puternice partide din România, PSD și PNL, după ce la exit-poll-ul de duminică, de la ora 21:00, acestea erau la egalitate.

Noile rezultate parțiale

PSD: 30 %

PNL: 26,1 %

USR-PLUS: 15,89 %

AUR: 9,38 %

UDMR: 5,97 %

PMP: 5 %

PSD a obţinut la Senat 29,83% dintre voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminică la nivel naţional şi la Camera Deputaţilor 29,39%, în timp ce PNL a obţinut la Senat – 24,66%, iar la Camera Deputaţilor – 24,24%, după centralizarea la nivelul birourilor electorale de circumscripţie judeţeană a proceselor verbale din 62,54% din secţii.

Pe locul al treilea se situează Alianţa USR PLUS care a obţinut 15,44% la Senat şi 15,04% la Camera Deputaţilor, conform anunţului oficial de la Biroul Electoral Central, pentru ora de referinţă 10,00.

REZULTATE OFICIALE BEC Alegeri Parlamentare 2020. S-au numărat 99,9% din voturi. Anunț pentru toată România

România TV informează că PMP a reușit să treacă de pragul de 5 procente și că va intra în Parlament.

Nimeni nu le mai dădea nicio șansă, dar se pare că până la urmă s-a întâmplat. Cei de la PMP, partidul al cărui președinte de onoare este Traian Băsescu, a intrat în Parlament. Din ultimele informații, acesta a depășit pragul de 5%, obligatoriu pentru a fi partid parlamentar.

PMP va intra la limită în Parlament, mai precizează sursa citată. Mai sunt însă de contorizat voturi din străinătate, iar procentul celor de la PMP ar putea să mai crească.

Cei de la PNL ar fi avantajați prin această răsturnare de situație. PMP a fost un aliat al liberalilor. Victor Ciutacu a reacționat în direct la postul TV. ”Abia aceasta este o veste cu adevărat proastă a acestor alegeri. Credeam că scăpăm de Băsescu din viața publică, dar se pare că nu.

Pentru PNL este un avantaj pentru că are marjă de negociere. Evident că Băsescu nu poate să se alăture unei eventuale majorități parlamentare cu PSD-ul. Problema cea mai mare este că s-ar putea să avem un nou CDR. Toți care suntem mai vechi ne amintim ce dezastru a fost la momentul respectiv și cum principala lor grijă nu era cum să guverneze ci cum să își împartă hălcile”, a declarat Victor Ciutacu.

REZULTATE OFICIALE BEC Alegeri Parlamentare 2020. S-au numărat 99,9% din voturi. Anunț pentru toată România

Lasă un răspuns