Alianță PSD – AUR? Anunțul prim-vicepreședintelui PSD, Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu a vorbit în cursul zilei de astăzi despre posibilitatea unei alianțe cu partidul surpriză de la alegerile parlamentare de duminică, AUR. Care sunt șansele ca social-democrații să colaboreze cu aceștia și cine va decide acest lucru.

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat luni că „există puţine şanse spre zero” pentru o înţelegere cu Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), urmând ca o decizie finală să fie luată în Consiliul Politic Naţional al formaţiunii.

„A fost o surpriză – şi nu cred că doar pentru PSD – faptul că această nouă formaţiune politică a făcut pragul electoral de 5%. N-am avut foarte multe date niciunii dintre noi despre formaţiunea respectivă. Dar, la ceea ce avem acum, există şanse foarte puţine, spre zero, să ne aliem cu un asemenea partid, pentru că excesele pe care le-am văzut şi care nu se înscriu pe o linie europeană nu sunt în concordanţă cu linia PSD. Dar nu e o decizie, e o părere personală, şi nu e o decizie care e închisă, luată de către PSD”, a spus Grindeanu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD.

El a arătat că decizia finală va fi luată în Consiliul Politic Naţional, care va avea loc în perioada următoare, după ce va exista o imagine completă a formaţiunilor reprezentate în Parlament.

Întrebat dacă s-a întâlnit cu liderul AUR, George Simion, când era premier, Sorin Grindeanu a negat. „Nu. Cred că nu, adică în perioada în care eram premier m-am întâlnit cu foarte multă lume, dar nu ţin minte să mă fi întâlnit cu domnul Simion”, a susţinut el.

George Simion: AUR va vota în parlament „în interesul neamului românesc”

Copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a declarat, duminică seara, după anunţarea rezultatelor exit-poll-ului de la alegerile parlamentare, că formaţiunea pe care o reprezintă a avut un rezultat bun şi nu va dori să intre în nicio coaliţie de guvernare.

De asemenea, acesta a precizat că reprezentanţii AUR care vor intra în Parlament vor vota fiecare iniţiativă „în interesul neamului românesc”.

„Rog fiecare reprezentant din secţiile de votare să aibă grijă de fiecare vot. (…) Rog preşedinţii de secţii să nu admită nicio fraudă, pentru că sunt pasibili să ajungă în închisoare. (…) O să contestăm procesul electoral din diaspora. Ce s-a întâmplat acolo a fost o uriaşă bătaie de joc. Este o fraudă a sistemului condus de Klaus Iohannis împotriva votului cetăţenilor români de peste hotare”, a susţinut liderul AUR.

Lasă un răspuns