Primul atac puternic la adresa AUR după alegerile parlamentare: Asemenea atitudini nu au ce căuta în Parlament în 2021

Intrarea partidului AUR în viitorul Parlament stârnește reacții pe scena politică. În timp ce liderul PSD Marcel Ciolacu s-a declarat dispus la discuții cu partidul condus de George Simion, UDMR nici nu vrea să audă de așa ceva. Replica AUR a venit imediat.

UDMR nu vede cu ochii buni intrarea AUR în Parlament, în condițiile în care rezultatele parțiale ale alegerilor parlamentare arată că formațiunea trece d pragul de 5%. „În ceea ce priveşte partidul AUR, nu credem că aceste acţiuni şi aceste declaraţii, de multe ori împotriva comunităţii maghiare, îşi au locul, din nou, în 2021, în Parlamentul României”, a declarat senatorul UDMR Tanczos Barna, într-o declarație acordată Agerpres.

În acest context, al intrării formaţiunii AUR în Parlament, senatorul UDMR a adăugat că speră că liderii săi îşi vor schimba atitudinea faţă de comunitatea maghiară din România. „Noi am văzut câteva ieşiri ale liderilor sau ale persoanelor reprezentative ale acestui partid, noi considerăm că nu îşi au locul în secolul XXI într-un parlament democratic, dar decizia poporului este decizia poporului, decizia alegătorilor trebuie respectată. Şi în cazul în care acest partid va intra în Parlamentul României, nu pot decât să sper că îşi vor schimba atitudinea faţă de comunitatea maghiară din România”, a arătat Tanczos.

În replică, liderul AUR, George Simion, a declarat că UDMR nu are ce căuta în Parlament.

Lasă un răspuns