CAPITALA, ÎN PRAGUL CARANTINEI? DOUĂ ZILE LA RÂND S-AU ÎNREGISTRAT 1.946 DE CAZURI DE CORONAVIRUS

Marți și miercuri, Capitala a înregistrat cele mai multe îmbolnăviri din cauza coronavirusului – 1946. Cetățenii se tem că Bucureștiul ar putea intra în carantină.

ituația din Capitală nu este deloc bună! Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este în creştere în Bucureşti – 6,77. Zece localități de lângă București se află în continuare în carantină: Otopeni, Corbeanca, Popești Leordeni, comuna Berceni, Clinceni, Bragadiru, Chiajna, Dobroiești, Măgurele și Mogoșoaia.

În ciuda faptului că președintele României a spus că nu se pune problema carantinării, bucureștenii sunt în alertă.

Aceștia încearcă să vină cu propuneri pentru a diminua răspândirea coronavirusului, una dintre ele fiind limitarea numarului de cărucioare din supermarket.

”Vor fi cozi mai mari, dar in magazin trebuie sa intre doar cei care fac cumpărături, restul ii asteptam afara, cel mai bine!

Ar trebui să facem cumva să cumpăram cat mai mult o data!”, a declarat un bucureștean pentru Știrile Kanal D.

Până pe data de 9 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 532.040 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 425.816 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.365 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. Cele mai multe cazuri noi sunt în:

Bucureşti – 1.946
Constanţa – 520
Cluj- 366
Braşov – 341
Iaşi – 328
Ilfov – 322
Timiş – 306.

Lasă un răspuns