S-a dat interzis în toată România! Raed Arafat a făcut anunțul: Sper că populaţia o să înţeleagă

Noaptea de Revelion era unul dintre momentele în care zeci de mii de români ieşeau să petreacă în stradă. Raed Arafat a explicat clar ce va mai fi interzis în acest an, în contextul pandemiei de COVID-19.

Secretarul de stat Raed Arafat a vorbit, joi seara, despre ce vor avea şi ce nu vor avea voie românii să facă în perioada Sărbătorilor de iarnă şi a Revelionului.

Arafat a precizat că se vor menţine restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii, însă în noaptea de Revelion oamenii vor avea voie să iasă în stradă, lângă casa sau blocul în care locuiesc. Totuşi, şeful DSU a recomandat să se evite interacţiunile cu alte persoane în acel moment.

„Nu vor fi festivităţi, cum au fost în alţi ani, în centru sau cu sute de oameni care să se întâlnească pentru acest moment. Sper că populaţia o să înţeleagă, chiar dacă sunt convins că o să fie comentarii în acest sens, să înţeleagă că acest lucru are importanţă în prevenirea răspândirii acestui virus, în speranţa că asta va fi singura dată în care vom face aşa ceva şi că la anul totul să se întoarcă cât mai aproape de normalitate.

Petrecerile de Anul Nou în stradă cu sute sau mii de oameni, interzise

Cei care nu respectă regulile, cei care vor ieşi (în noaptea de Revelion – n.red.) şi vor intra în contact cu mai multe persoane, se pun pe ei şi pe membrii familiilor lor în pericol. Recomandarea este să se evite aceste acţiuni, putem să ne bucurăm foarte bine şi de Anul Nou, dar respectând anumite reguli, astfel încât să ne fie mai uşor şi să nu intrăm după asta la regrete când vedem că bunica sau bunicul s-a îmbolnăvit, a ajuns la Terapie Intensivă sau chiar l-am pierdut, în urma acestor acţiuni”, a declarat Raed Arafat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

“Gândiţi-vă că situaţia încă nu este sub control şi nu suntem într-o scădere sau o descreştere consistentă a numărului cazurilor”, a mai explicat Arafat.

Despre tăiatul porcului, secretarul de stat a afirmat că nu este “scris nicăieri” că această activitate este interzisă, dar a sfătuit să se evite mersul cu colindul.

“Colindatul poate să fie cu trei persoane care merg de la casă la casă, dar sfatul este să evitaţi acest lucru, chiar dacă este o tradiţie – şi o înţeleg perfect, o înţelegem cu toţii perfect -, dar mersul din casă în casă, intratul în mai multe case în aceeaşi zi şi te duci, te întâlneşti cu cineva, mai stai un pic, mai scoţi masca în casă, mai ieşi, te mai duci la altcineva, riscul de infecţie creşte foarte mult şi pentru cei la care ai mers tu, şi pentru tine, care ai intrat în mai multe case”, a mai precizat Raed Arafat.

Lasă un răspuns