Este oficial. Facem sărbătorile de iarnă în stare de alertă

De luni, 14 decembrie, starea de alertă se prelungește pentru încă 30 de zile pe teritoriul României.

Hotărârea nr. 58 a fost adoptată vineri de Guvern și publicată în Monitorul Oficial, conform propunerilor aprobate în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

În principiu, noua stare de alertă păstrează restricţiile şi măsurile de protecţie sanitară existente. Se adaugă, totuși, un paragraf legat de organizărea şi desfăşurarea activităţilor operatorilor de transport pe cablu de pe pârtiile de schi, în condiţiile care vor fi stabilite prin ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Sărbătorile de iarnă se fac în stare de alertă

Starea de alertă se prelungește pentru încă 30 de zile începând de astăzi. Între măsurile care rămân în vigoare se regăsește obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

De asemenea, este în vigoare interdicția de circulație în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00.

Persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii au interdicție de circulație în interiorul localităților.

Lasă un răspuns