Premierul Mandvulo Dlamini a murit de coronavirus. Avea 52 de ani

Coronavirus nu iartă pe nimeni și trece pe lista victimelor un premier al unei țări din Africa. Avea 52 de ani și fusese depistat cu Covid-19 în urmă cu o lună.

Ambrose Mandvulo Dlamini, prim-ministrul regatului african Eswatini, a murit duminică într-un spital din Africa de Sud. Anunțul a fost făcut de guvernul acestei ţări, într-un comunicat, fără să se precizeze cauzele decesului, transmite AFP.

A fost internat pe 1 decembrie într-un spital , după ce cu două săptămâni înainte fusese diagnosticat pozitiv cu Covid-19.

Un premier din Africa a murit de coronavirus

Ambrose Mandvulo Dlamini, prim-ministrul ultimei monarhii absolute a continentului, era în vârstă de 52 de ani.

“Majestatea Sa mi-a cerut să informez naţiunea despre decesul trist şi prematur al premierului”, a declarat viceprim-ministrul Themba Masuku.

Ambrose Mandvulo Dlamini a fost numit premier în 2018. El a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus pe 15 noiembrie. Inițial, starea lui de sănătate a fost bună și a continuat să lucreze de acasă. Ulterior, lucrurile s-au agravat și a fost transferat la un spital pe 1 decembrie.

Potrivit ultimelor date raportate duminică, 13 decembrie, Eswatini a înregistrat peste 6.700 de cazuri, dintre care 127 de decese din cauza noului coronavirus. Această țară mică are doar 1 milion de locuitori.

Premierul din Eswatini a murit de coronavirus

Eswatini, oficial Regatul Eswatini s-a numit până în 2018 Regatul Swaziland. Este o țară din sudul Africii, situată între Africa de Sud la vest și Mozambic la est. Capitala este Mbabane. Eswatini este condusă de regele Mswati al III-lea, fiind ultima monarhie absolută din Africa. Este una dintre cele mai mici țări de pe acest continent.

Africa a fost ferită destul de mult de pandemia generată de Covid-19. Au fost raportate doar 2,4 milioane de cazuri. Trebuie menționat și faptul că testarea  fost limitată. Africa de Sud și Maroc au fost țările cele mai afectate până acum. 57000 de oameni au murit până duminică, dintre care 29 de mii pe teritoriul celor 2 țări menționate.

Lasă un răspuns