Dan Barna, propunere-surpriză pentru Ludovic Orban şi Kelemen Hunor: Să intrăm împreună în acest guvern ca vicepremieri

Copreședintele USR Plus a venit cu o propunere surprinzătoare pentru liderii coaliţiei care doresc să formeze guvernul de centru-dreapta. Barna le-a propus lui Ludovic Orban şi Kelemen Hunor să ocupe toţi trei funcţia de vicepremieri.

Dan Barna propunere-surpriză pentru Ludovic Orban şi Kelemen Hunor. Acesta a anunţat că își retrage candidatura pentru șefia Camerei Deputaților. Astfel, pentru acest post, l-a propus pe liderul deputaților USR, Cătălin Drulă. El îşi exprimă speranța că astfel se poate depăși blocajul în negocierile cu PNL pentru formarea coaliției de guvernare.

Dan Barna propunere-surpriză pentru Ludovic Orban şi Kelemen Hunor: Să intrăm împreună în acest guvern ca vicepremieri

”Un guvern în care președinții celor trei partide sunt vicepremieri va evita blocajele, vor lua decizii rapide”, a subliniat Barna.

Dan Barna susţine că prin această decizie toate hotărârile s-ar lua tot la Palatul Victoria nu la partide: „Va fi un guvern credibil. Va fi un guvern prin care le transmitem românilor că suntem concentraţi pe pandemie, pe ceea ce înseamnă o coaliţie stabillă. Să ne asigurăm că decizia rămâne la Palatul Victoria, nu la partide”, a spus Dan Barna.

De ce nu ar renunţa Ludovic Orban la candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor

„PNL a susţinut acest mandat. Majoritatea pe care o avem e o majoritate de zece voturi. E nevoie de multă experienţă, vin proiecte pe domeniul fiscal, economic. Sunt argumente de natură politică, cât şi argumente care ţin de experienţa politică, de capacitatea pentru a avea majorităţi pentru proiecte. I-am prezentat că propunerea noastră e Florin Cîţu.

De asemenea, am spus că vrem ca preşedinţia Camerei să fie deţinută de preşedintele PNL. L-am informat de dorinţa noastră de a continua negocierile, pentur a ajunge la un rezultat care să permită învestirea unui guvern în timp rezonabil”, a declarat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns