SURSE – Se dau lupte grele în PNL. Ludovic Orban ar fi luat negocierile pe cont propriu

Se acutizează diferențele de opinie între facțiunile din PNL. Blocajul în care au ajuns negocierile pentru formarea unei coaliții majoritare de guvernare a generat dezbateri tot mai aprinse între liberali cu referire la acțiunile liderului formațiunii, Ludovic Orban, spun surse liberale pentru STIRIPESURSE.RO.

Una din informațiile care circulă cu insistență în PNL în ultimele zile este că ar fi apărut o echipă neoficială de negociere formată din apropiați ai lui Ludovic Orban care discută cu USR PLUS și UDMR diferite variante de lucru pentru împărțirea unor funcții, fără ca situația să fie cunoscută echipei oficiale de negociatori ai PNL. Potrivit surselor citate, Ludovic Orban ar fi luat negocierile pe cont propriu.

O parte din liderii PNL consideră că partidul este pus într-o poziție ingrată, aceea de a fi tirul atacurilor PSD de ‘ciolaniadă’ pe funcții, doar pentru că Ludovic Orban nu vrea să piardă controlul în partid și ține cu dinții de șefia Camerei Deputaților, mai spun surse liberale.

Gruparea anti-Orban din PNL pândește de mult un paș greșit al liderului de partid pentru a-i șubrezi poziția în interiorul formațiunii, cu scopul de înlocuire a acestuia.

Lasă un răspuns