Emil Boc face lumină în cazul negocierilor pentru noul guvern: Stăpânul inelelor e la Cotroceni!

Emil Boc trage semnalul de alarmă şi spune, într-o intervenţie, că partidele care vor să formeze viitoarea coaliție de guvernare (PNL+USR-PLUS+UDMR) rămân fără timp.

Emil Boc face lumină în cazul negocierilor pentru noul guvern. Fostul premier spune că îşi pierde perioada de graţie, iar „stăpânul inelelor” este la Cotroceni, fie că îi place cuiva sau nu. Din propria experiență, Boc știe că în această perioadă, deciziile se iau la Cotroceni.

Emil Boc atrage atenţia în cazul negocierilor pentru noul guvern: Stăpânul inelelor e la Cotroceni! Coaliţia îşi pierde perioada de graţie

„Coaliția, ca să fiu sincer, își cam pierde perioada de grație. Oamenii înțeleg că e nevoie de negocieri, dar trebuie să se încheie cu o soluție pentru România, nu doar pentru anumiți lideri.

Ne place, nu ne place, stăpânul inelelor e la Cotroceni, mai ales în această perioadă, în condițiile în care nu e un partid cu 50%, decizia finală e la Cotroceni. Așa a fost mereu.

Rămâne la latitudinea președintelui gradul de implicare, din punct de vedere constituțional toate deciziile fundamentale se iau la Cotroceni”, a declarat fostul premier Emil Boc, pentru Digi24.

Gheorghe Falcă-europarlamentar PNL dă de pământ cu USR

„Cred că dl Barna confirmă că a greşit când a încercat să impună numirea lui ca preşedinte al Camerei Deputaţilor. Cred că astfel de ieşiri nu ajută pe nimeni, cred că astfel de lucruri trebuie făcute în interior, în ceea ce înseamnă încrederea între parteneri.

În cazul acelor negocieri ieşim cu o soluţie pentru ceea ce înseamnă programul de guvernare, pentru că acesta va fi legea care va permite gesionarea de către Guvern şi Parlament a treburior publice, apoi modul în care va arăta Guvernul României şi în final despre oamenii care vor ocupa atât funcţiile executive, cât şi funcţiile pentru Camera Deputaţilor şi Senat”, a spus vicepreşedintele PNL, după ce Dan Barna a avut o declaraţie de presă în care a venit cu propunerea numirii lui Cătălin Drulă la Camera Deputaţilor şi ca preşedinţii PNL, USR-PLUS şi UDMR să fie vicepremieri.

Lasă un răspuns