Cum s-a produs de fapt accidentul cu 10 morţi din Ialomița

Acesta venea de la Târgu Jiu şi se îndrepta spre Ciulniţa când ar fi intrat pe contrasens chiar în curbă. Aşa se explică de ce la doar câţiva metri distanţă a zdrobit un microbuz plin de oameni. În timp ce 10 familii îşi plâng morţii, pentru cei care au s

La Munteni, Buzău, satul din care au plecat teferi bieţii oameni, dar s-au întors în sicriu, vor fi trei zile de doliu.

Cristi Anton, localnic Munteni, Buzău: „A fost ca un traznet! Prietenii, cunoscuţii, telefoanele, mesajele şi ce am văzut aici, nu se poate descrie în cuvinte. Nu se poate contabiliza. Nu există termen de comparaţie. E ceva strigător la cer!”

Copii şi adulţi deopotrivă au pregătit un altar de flori şi coroane la intrarea în sat.

În tot acest timp cei 7 răniţi au rămas internaţi iar unii dintre ei au fost operaţi. Este şi cazul tinerei de 19 ani care a fost adusă ieri în Bucureşti cu un elicopter de la Slobozia. Fata este conştientă şi a fost detubată.

La rândul lor, anchetatorii încearcă să afle cât mai repede ce s-a întâmplat cu adevărat. Chiar dacă era noapte iar şoseaua era udă după ploaie poliţiştii nu cred că vremea a provocat tragedia.

Surse apropiate de anchetă susţin că bărbatul de 43 de ani ar fi dormit trei ore înainte de a-şi continua drumul spre Sfântu Gheorghe, locul în care a produs tragedia. Aşa că exclud posibilitatea ca şoferul autotrenului care plecase vineri după-amiaza din Târgu Jiu spre Ciulniţa încărcat cu zeci de tone de deşeuri de origine animală, să fi adormit la volan.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor: „Șoferul a oprit cu 3 km înainte de producerea acestui accident pentru a-şi achiziţiona o cafea. Nu cred că a fost de vină oboseala la acest incident. Tahograful recuperat este în stare de avarie.

„Experţii încearcă să afle şi viteza cu care s-a îndreptat în curbă. Drumul era marcat corespunzător regulamentar. Există aşadar riscul să fi intrat în curbă imprudent, poate chiar cu viteză, şi să fi ajuns pe contrasens din neatenţie, potrivit anchetatorilor. Nu este clar dacă nu cumva ceva i-a distras atenția”, a mai adăugat el.

Cert este că în urma tamponării violente pe care a provocat-o inclusiv el şi-a pierdut viaţa. În acelaşi timp a ucis 9 oameni nevinovaţi. Opt dintre victime lucrau pentru lanțul de magazine Mega Image şi urmau să intre în tura de dimineaţă. După accident, compania a decis să închidă temporar magazinele în care lucrau, pentru a fi alături de familiile indoliate.

Lasă un răspuns