KLAUS IOHANNIS VREA SĂ FIE PRINTRE PRIMII ROMÂNI VACCINAȚI ANTI-COVID. SPECIALIȘTII NU SUNT DE ACORD

Președintele Klaus Iohannis a propus să fie printre primii români care vor fi vaccinați anti-COVID, însă, specialiștii l-au refuzat. 

În urma acestei propuneri, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID a anunțat că nu este de dorit acest lucru.

Experții din acest domeniu s-au consultat și au stabilit că în situația în care s-ar permite acest lucru, s-ar crea speculații.

„Dumnealui (n.r. – Klaus Iohannis), în cadrul grupului de lucru, ne-a ridicat, dacă vreți, această propunere, să o evaluăm.

Și răspunsul a fost, după ce ne-am consultat cu toți experții, că nu este de dorit acest lucru, pentru că, dintr-un gest care până la urmă se dorește a convinge și a întări încrederea în vaccinare, se pot crea alte speculații

și nu am dorit acest lucru, pentru că se distruge toată credibilitatea noastră și toată munca de până acum”, a spus Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Președintele Klaus Iohannis nu va fi în prima categorie de vaccinare

Cu refuzul categoric al specialiștilor, președintele Klaus Iohannis nu va fi în prima categorie de vaccinare, ci în a doua.

„Președintele este în etapa a doua de vaccinare, conform strategiei. Din acest punct de vedere, domnul președinte

a și anunțat că se va vaccina atunci când îi va veni rândul, conform strategiei de vaccinare”, a precizat medicul infecționist militar.

Președintele României a fost întrebat în data de 25 noiembrie dacă se va vaccina public atunci când vom avea un vaccin anti-COVID. Răspunsul lui Klaus Iohannis a fost afirmativ.

” Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere, cum să nu. Nu am nicio problemă cu asta. Deci, eu sunt pentru vaccinare,

dacă asta a fost o întrebare indirectă. Personal, sunt pentru vaccinare.”, a fost răspunsul dat de Klaus Iohannis.

Autorizarrea de punere pe piață a vaccinului se va emite pe data de 23 decembrie, iar pe 26 decembrie,

simultan în cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene, vor fi distribuite primele doze de vaccin. scrie cancan.ro

Lasă un răspuns