Lili Ruse: „Adeverința Dianei Șoșoacă era falsă. Doamna senator a mințit, cum ar veni”

Lili Ruse susţine că adeverinţa medicală a Dianei Şoşoacă era falsă. Anunţul a fost făcut pe pagina de Facebook a jurnalistei România TV ,

Adeverința Dianei Șoșoacă era falsă. În plin scandal în ceea ce priveşte epsiodul de la Parlament, unde Diana Şoşoacă a refuzat să poarte mască de protecţie pe motiv că are adeverinţă medicală apar primele informaţii.

Adeverința Dianei Șoșoacă era falsă. Anunţul făcut de Lili Ruse

Deşi ancheta este în plină desfăşurare, jurnalista Lili Ruse fare declaraţii uimitoare. Aceasta susţine că adeveinţa Dianei Şoşoacă era falsă.

„Adeverința Șoșoacăi era falsă. Doamna senator a mințit, cum ar veni. Frățică, totuși, câtă minte să ai – avocat și parlamentar fiind – să fluturi un document fals ca să nu porți mască?! De fapt nu minte, obraz.”, a spus Lili Ruse, pe Facebook.

Unul dintre internauţi a atras atenţia că documentul nu este fals, ci ar trebui eliberat de autorităţile medicale din Senat. În replică, Lili Ruse a spus că senatoarea este la bază avocat şi cunoaşte legea.

Senatoarea controversată de la AUR s-a prezentat luni la ședința de reuniune a noului Parlament fără mască, la fel cum a fost și la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis. Aceasta a motivat gestul pe baza unei adeverinţe medicale care îi permite să nu respecte regula ce se aplică tuturor românilor în această perioadă. Totodată, politicianul s-a prezentat fără mască și la consultările de la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis cu privire la componența Guvernului, de săptămâna trecută.

„Puteţi să îmi puneţi întrebări, dar eu pot să nu răspund. Eu nu vreau să fac publică afecţiunea de care sufăr sau afecţiunile de care sufăr. Medicul de familie în baza recomandărilor medicului specialist şi al istoricului pe care îl ai, -eu am fost internată şi în spital-, îţi eliberează această adeverinţă.

N-am de ce să pun în pericol viaţa cuiva, din moment ce eu nu am nimic.”, a declarat senatoarea, după incident.

O anchetă a fost demarată în acest caz, după ce premierul interimar, Nicolae Ciucă, a spus că ”ar trebui făcută o verificare de către instituțiile abilitate” atunci când a fost întrebat despre faptul că senatoarea AUR, Diana Șoșoacă, a refuzat să poarte masca de protecție în plenul Senatului. Ea a invocat probleme medicale și a spus că are o adeverință medicală.

Întrebat dacă va sesiza vreo instituție a statului, Ciucă a spus că ”instituțiile respective sunt în măsură să se autosesizeze”.

”Regulile sunt stabilite de specialiști și adoptate de instituțiile statului. Instituțiile statului trebuie să-și facă datoria”, a mai spus Ciucă.

Şoşoacă ameninţă cu plângere penală după circul de la Parlament: acă așa vreți să începem mandatul, așa începem!

„În acest moment, mi s-au încălcat toate drepturile cu privire la confidențialitatea datelor de identitate cu privire la confidențialitatea stării mele de sănătate.

Vă spun că voi formula plângeri penale atât împotriva membrilor Senatului, de la Ministerul Sănătății, DSP, cât și împotriva celor din presă care și-au permis să publice fără acordul meu datele personale. Dacă așa vreți să începem mandatul, așa începem. Ne întâlnim pe târămul penalului. La revedere!”, a declarat Diana Șoșoacă (AUR), prin intermediul unui video transmis pe contul de Facebook.

Lasă un răspuns