MOTIVUL PENTRU CARE S-AU LUAT DECIZII RAPIDE DUPĂ APARIȚIA NOII TULPINI DE CORONAVIRUS. CE SPUNE ARAFAT

Odată cu apariția noii tulpini de coronavirus, în Anglia, apoi răspândit și în alte câteva țări, au fost luate rapid unele decizii.

Care ar fi motivul? Noua tulpină poate avea o contagiozitate cu până la 70% mai mare, ceea ce poate duce la o creștere bruscă a numărului persoanelor infectate, punând o presiune și mai mare asupra sistemelor de sănătate.

Raed Arafat, șeful DSU, spune că nu există indicii că simptomele ar fi diferite față de varianta deja existentă în cea mai mare parte a lumii.

”Tulpina are o contagiozitate mai mare, nu înseamnă că crește șansă că cei care se îmbolnăvesc să aibă o formă mai gravă prin noua tulpină, ea duce la simptomele de agravare pe care le are și cea predominantă, dar faptul că se răspândește

mult mai reprede, e cu 70 la sută mai agresivă, normal că poate să crească brusc numărul celor infectați. Ăsta e motivul pentru care preventiv s-au luat mai multe restricții în celelalte țări, în așteptarea unei analize mai clare.

Franța a luat decizia de a închide transporturile aviaticeși feroviare până ce, în 48 de ore, să se ajungă la o analiză mai amplă. Noi am luat decizia pe 14 zile, sunt țări care au luat pe 10 zile”, a spus Arafat la Digi24.

Motivul pentru care s-au luat decizii rapide după apariția noii tulpini de coronavirus. Ce spune Arafat

Arafat a mai spus că situația va fi analizată, pentru a se vedea dacă mai este nevoie de alte măsuri. „Urmează să analizăm situația, dacă

vedem că nu mai necesită aceste măsuri, putem renunța la ele. Reacția noastră e una normală și așteptăm să vedem care vor fi deciziile la nivel european”, a mai spus Raed Arafat. 

Tot el a adăugat că noua tulpină nu ar reduce impactul vaccinului. „Apariția mutațiilor e un lucru normal, unele pot fi minore,

altele majore. La acest moment, această mutație nu are impact asupra schimbării gravității cazului în care cel infectat să fie mai grav, dar duce la răspândirea mai rapidă și asta poate avea impact asupra sistemului sanitar”, a încheiat Arafat. scrie cancan.ro

Lasă un răspuns