Ultima Ora! Un medic român trage un semnal de alarmă în legătură cu noua tulpină a coronavirusului: ”E deja în România”

Octavian Jurma a transmis un mesaj îngrijorător privind noua tulpină a coronavirusului!

Octavian Jurma trage un semnal de alarmă și transmite un mesaj referitor la noua mutație a virusului SARS-COV-2, cea care a făcut ravagii în Marea Britanie și a început să se răspândească și-n Europa. 

”Batalia impotriva testelor RT-PCR continua in aceasta perioada, alimentata probabil de disperarea autoritatilor locale sa scape de amenintarea carantinei. Saptamana asta am reusit sa testam intr-o saptamana “normala” la fel de putin ca in saptamana dinaintea alegerilor cand am avut si minivacanta de 1 decembrie (cu 4 zile de weekend) si alegerile ca scuza. Oare ce scuza mai avem acum la 2 saptamani dupa la alegeri? In graficul de mai jos aveti comparatia evolutiei zilnice a numarului de teste clinice (dupa definitia de caz) in ultimele doua saptamani.

Astfel in saptamana 7-13 decembrie avem 114,215 de teste clinice iar in saptamana 14-20 decembrie avem 100,673 de teste clinice O scadere absoluta de 13,542 teste clinice sau -13.5%

Scaderea numarului total de teste este de 10%, deci testele la cerere au scazut doar cu 6.9% mult mai putin ca cele clinice, exact pe dos de cum ne asigura domnul Raed Arafat. Aceasta scadere se reflecta si curba cazurilor noi care au scazut aparent cu -18.2% fata de saptamana trecuta dar in realitate mai degraba cu maxim 8%. La o rata de pozitivare medie de 22.5% deficitul de 13,500 de teste se traduce in aproximativ 3,000 de cazuri ratate doar la nivelul testelor clinice. Scaderea numarului de teste pentru a ascunde numarul de cazuri are si consecinte mai grave decat pe graficul cazurilor confirmate cu RT-PCR pentru ca reduce si nivelul de protectie pe care il ofera aceste teste. In final scaderea prematura a testelor este urmata invariabil de recidiva ratei de infectare.

Nu va faceti griji cu noua tulpina de coronavirus din Anglia. Inchiderea zborurilor cu Anglia de azi este o masura cu impact neglijabila in contextul relaxarii generale de la noi si al scaderii efortului de detectare timpurie al infectiilor.

Daca a ajuns deja in Australia unde chiar se testeaza anticipativ, va garantez ca este deja aici dar suntem deja cu 3 saptamani in urma epidemiei si o sa o detectam abia la anul si doar daca noul guvern va lua in serios razboiul cu COVID-19. Noua tulpina pare sa fie cu 70% mai infectioasa, dar si cu o crestere de 50% a vitezei de infectare epidemia se va misca mai repede decat capacitatea noastra de vaccinare daca ne prinde valul 3 pe acest platou de peste 5,000 de cazuri pe zi.

Asta este, platim pretul pentru aroganta de a ne considera mai presus de legile naturii”, este mesajul integral postat de Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook.

Coronavirus România, 21 decembrie 2020

Până astăzi, 21 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 593.783 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 501.896 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.489 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 14.481 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. scrie wowbiz.ro

Lasă un răspuns