Își crește strănepoții dintr-o pensie de 800 de lei. „Ne-o ajuta Dumnezeu!”

O străbunică își crește cei trei nepoți, Ilinca, Natalia și Andrei cu o pensie de 800 de lei, după ce aceștia au fost abandonați de părinții lor. Bunicii din partea părinților se pare că nu au acceptat să aibă grijă de ei, susținând că sunt o povară prea mare. Singura soluție era ca cei trei copii să meargă în plasament, dar bunica Eugenia s-a opus.

Își crește strănepoții dintr-o pensie de 800 de lei. „Ne-o ajuta Dumnezeu!”

Străbunica Eugenia din Predești, județul Dolj, are o pensie de 800 de lei. Cu toate că se descurcă greu, femeia a decis să aibă grijă și de cei trei strănepoți ai săi, Ilinca, 5 ani, Natalia, 6 ani și Andrei, de 10 ani. Mai mult, femeia are 80 de ani, iar la această vârstă greutățile vieții sunt tot mai mari. În ciuda acestor lucruri, femeia le-a spus celor de la Protecția Copilului că va avea grijă de cei trei copii. Străbunica Eugenia muncește în fiecare zi pentru a le oferi acestora un trai cât se poate de decent, și o educație frumoasă.

Din cauza pandemiei de coronavirus, toate școlile din țară au fost închise, iar elevii fac cursurile online. Ei bine, Natalia și Andrei nu au o tabletă pentru a-și face lecțiile online. „Acuma nu se ajunge, pentru că ei, când se duc la şcoală, văd un magazin. Sunt atâtea magazine, când se întorc şi intru în magazin cu ei, că se duc înaintea mea. Ba e aia, ba e aia, banii nu se ajung. Nu au. A mai trimis vorbă prin doamna directoare şi m-a sunat pe mine. Dar la telefon, aşa, să le dea lecţiile, nu are”, a spus străbunica Eugenia.

Femeia le spune jurnaliștilor de la Cancan.ro, că cei trei strănepoți își iau lecțiile de la colegi. După ce au văzut povestea femeii de 80 de ani, jandarmii i-au dăruit acesteia o sobă și lemne. „Ne bucurăm mult că v-am găsit, v-am adus şi nişte lemne, dacă tot v-am adus sobă, am zis să aveţi şi la ce să vă încălziţi, ce să puneţi în sobă”, spune reprezentantul jandarmilor craioveni. Părinții celor trei copii s-au descotorosit de ei, iar bunicii paterni și materni, au decis că nepoții sunt o povară prea mare pentru a avea grijă de ei, așa că i-au lăsat de izbeliște. Părinții lor sunt despărțiți, fiecare dintre ei refăcându-și viața.

Bunica de 60 de ani care își crește cei șase nepoți

Bunica Florica din Udupu, județul Teleorman, în vârstă de 60 de ani își crește singură cei șase nepoți. Femeia se chinuie zi de zi să-i crească pentru ca aceștia să nu simtă lipsurile care, există, din păcate. Aceasta a povestit pentru Acces Direct că mama copiilor, Angeliza, i-a abandonat după ce a zis că pleacă în vizită la cineva. Cu toate că îi este extrem de greu să-i crească cu alocația lor, bunica susține că îi iubește nespus de mult și îi crește ca pe proprii săi copii. „E greu, dar ce sa fac? Trebuie să-i cresc, să trăiască și ei. Dacă pe mama și tatăl lor nu îi interesează, mă ocup eu. O să fac eu cumva să îi dau la școală. Și când sunt la grădiniță, la școală, mi-e greu singură în casă. Nici nu zic că îmi sunt nepoți, ci copiii mei. Nicușor mă iubește foarte mult”, a declarat bunica copiilor.

Lasă un răspuns