A murit soția lui Tudor Gheorghe! Actrița Georgeta Luchian Tudor avea 86 de ani

Soția unuia dintre cei mai iubiți artiști români și-a dat ultima suflare la vârsta de 86 de ani. Anunțul decesului actriţei Georgeta Luchian Tudor

a fost făcut de Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova.Soția unuia dintre cei mai iubiți artiști români și-a dat ultima suflare

la vârsta de 86 de ani. Anunțul decesului actriţei Georgeta Luchian Tudor a fost făcut de Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova.

Actrița Georgeta Luchian Tudor, cea care i-a fost alături rapsodului Tudor Gheorghe mai bine de 50 de ani, a murit. Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova a făcut anunțul, potrivit Agerpres.

„Teatrul Naţional Marin Sorescu anunţă cu tristeţe plecarea la cele veşnice a actriţei Georgeta Luchian Tudor, una dintre actriţele emblematice ale unei instituţii pe care a slujit-o cu un talent ieşit din comun, şi este alături în aceste momente de soţul ei, artistul Tudor Gheorghe”, se arată într-un comunicat al teatrului.

Georgeta Luchian Tudor a murit la 86 de ani

Soția unuia dintre cei mai bogați artiști din România s-a născut în 6 septembrie 1934, la Brăila, și a absolvit Institutul de Teatru în 1963. Conform reprezentanților teatrului, actrița și-a dorit să fie jurnalistă, în tinerețe, dar chemerea ei pentru actorie a fost mai puternică.

„A dorit să fie ziaristă, dar teatrul a câştigat în ea una dintre actriţele de rasă, de a cărei nobleţe artistică s-au bucurat generaţii de spectatori craioveni şi nu numai”, se mai arată în comunicat.

Debutul ei în teatru a fost cu rolul Fanchette, în spectacolul „Nunta lui Figaro” de Beaumarchais (1963). A fost distribuită în roluri emblematice, precum: Maria Lothundiaz („Valetul de cupă” de H. de Balzac), Cenuşăreasa („Pantofiorul de aur” de E. Liţu), Ara („Arca Bunei Speranţe” de Ion D. Sîrbu), Clarice („Slugă la doi stăpâni” de Goldoni), Sanda Augustin („Amurgul acela violet” de Ion D. Sîrbu), Marion („Marion Delorme” de V. Hugo).

Spectacolele în care a jucat au fost regizate de regizori prestigioși precum: Ion Maximilian, Valentina Balogh, Georgeta Tomescu, Cătălina Buzoianu, Petre Sava-Băleanu, Călin Florian, Riszard Sobolewski, Cristian Hadji-Culea, Daniela Peleanu, Mircea Cornişteanu, Mihai Manolescu şi alţii.

Nu a fost o soție geloasă

În cei 56 de ani în care i-a fost alături rapsodului Tudor Gheorghe, actrița a dus o viață destul de discretă. Cu câțiva ani în urmă, Georgeta Luchian Tudor a vorbit despre relația dintre ea și artist și a menționat că nu a fost niciodată o soție geloasă.

Nu am fost geloasă niciodată. Mereu i-am spus că uşile sunt deschise, pleacă şi nu se mai întoarce. Dacă e nevoie, deschidem şi geamurile. Degeaba ţii un om cu forţa. Nu mă enervează la el sau poate sunt prea multe lucruri şi nu am timp să le zic. Îmi doresc cel mai mult pe lumea asta să reînvie dragostea între români“, a spus soţia lui Tudor Gheorghe, la un post de televiziune, în 2014. scrie spynews.ro

Lasă un răspuns