Ultima ORA! Copiii cu vârste mai mici de 13 ani, interziși pe TikTok. Decizie oficială

Platforma de video-sharing TikTok este de acord să blocheze toți utilizatorii cu vârste mai mici de 13 ani. TikTok va implementa un

buton care să le permită utilizatorilor să semnaleze

conturile care par să aparțină unor persoane cu vârste mai mici de 13 ani. Autoritățile din Italia spun că vor monitoriza eficiența noilor măsuri.

Platforma de video-sharing TikTok este de acord să blocheze toți utilizatorii cu vârste mai mici de 13 ani, relatează EuroNews.

Decizia vine după ce o fată în vârstă de 10 ani din Italia a în timp ce participa la o provocare lansată pe platforma de Social Media. Acest eveniment a determinat Autoritatea de Protecție a Datelor din Italia (Garante)

să ceară platformei să însăprească politicile de utilizare pentru copii și adolescenți. De asemenea, a cerut TikTok să blocheze utilizatorii a căror vârstă nu poate fi confirmată cu certitudine.

TikTok a anunțat miercuri că este de acord cu cerințele și că implementează noile măsuri.

Din 9 februarie, platforma spune că va trimite fiecărui utilizator un formular de verificare a vârstei, iar cei car nu vor putea dovedi că au peste 13 ani nu vor putea să mai folosească aplicația.

De asemenea, vor implementa un buton care să le permită utilizatorilor să semnaleze conturile care par să aparțină unor persoane cu vârste mai mici de 13 ani.

„Prioritatea noastră este să menținem oamenii în siguranță pe TikTok”, a declarat Alexandra Evans, resposabilul pentru securitatea copilului pe platformă în Europa.

„Am ajuns la o înțelgere cu Garante și de astăzi am făcut pași în plus pentru a susține comunitatea noastră din Italia.

Nu ne vom opri atunci când vine vorba de protecția utilizatorilor noștri, în special a celor mici și munca noastră în acest sector important nu se termină aici.”

TikTok a declarat, de asemenea, că va dubla numărul moderatorilor din Italia. Autoritățile din Italia spun că vor monitoriza eficiența noilor măsuri și că sunt în colaborare cu Comisia de Protecție a datelor din Irlanda.

Italianii au avertizat, încă din luna decembrie, TikTok cu privire la o serie de nereguli, declarând că platforma nu acordă suficientă atenție protecției copiilor. scrie unnica.ro

Lasă un răspuns