Doliu uriaş! A murit un titan din lumea filmului. Veste tragică

Este doliu uriaș în Europa după ce un titan din lumea filmului a murit luni, 8 februarie, la vârsta de 94. Cu câteva zile înainte de regretatul eveniment, acesta lucra la un proiect ce are legătură cu România.

Doliu uriaş în Europa! Este vorba despre Léo Kouper, un celebru ilustrator francez. Acesta a fost creator de afişe pentru filmele lui Charlie Chaplin. Ilustratorul a realizat, în special, mai multe afişe pentru filmele lui Charlie Chaplin.

Léo Kouper a murit la vârsta de 94 de ani, luni, la domiciliul său din Paris, a anunţat pentru AFP fiica sa Corinne Kouper.

Doliu uriaş în Europa

Recompensat în 1974 de organizatorii Festivalului de la Cannes pentru afişul filmului „Emmanuelle”, de Just Jaeckin, Léo Kouper a semnat pentru Chaplin afişele la „Dictatorul”, „Timpuri moderne”, „Goana după aur”, „Luminile oraşului” şi „Piciul”.

Ilustrator legendar şi în publicitate, Léo Kouper a realizat afişe pentru mai multe teatre pariziene. În 2015, el a creat un desen despre atentatul de la Charlie Hebdo: un portret al lui Chaplin a cărui celebră pălărie, transformată în ţintă, este plină de gloanţe. Cotidianul Libération a publicat-o într-un număr special.

Cu câteva zile înainte de decesul său, „în somn”, Léo Kouper lucra la ilustraţia unui viitor album al celebrului violonist de origine română Vladimir Cosma.

Lasă un răspuns