Alerta ANM. Meteorologii au schimbat prognoza. Vine ger de crapa lemnele

Alerta ANM. A fost emis si un cod galben de vant, ninsori viscolite si polei pentru intreaga tara. Totodata, avertizarea de racire a vremii a fost prelungita pana luni. In urmatoarele zile temperaturile ajunj si la -20 de grade.

Potrivit ANM, in intervalul 11 februarie, ora 12:00 – 15 februarie, ora 10:00, este cod galben de racire accentuata in toate regiunile.

”Vremea se va raci accentuat in toate regiunile. Mai ales pe parcursul noptilor si al diminetilor va fi ger, la inceput in vest, nord, nord-est si centru, apoi si in restul teritoriului. Temperaturile minime vor cobori frecvent sub -10 grade si se vor incadra, in general, intre -18 si -8 grade, cu cele mai scazute valori in depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sambata (12/13 februarie) vor cobori sub -20 de grade”, a scrie in comunicatul transmis de ANM.

Maximele diurne vor fi preponderent negative si se vor incadra, in general, intre -10 si -2 grade. Vremea va fi deosebit de rece si pe parcursul saptamanii viitoare, local geroasa mai ales noaptea si dimineata.

Lasă un răspuns