Dr. Cristian Andrei: Ce e in mintea oamenilor care spun ca nu exista noul virus

Numeroase persoane neaga existenta noului virus. Psihologii spun ca sunt oameni care nu cred ca acest virus exista, nu cred ca oamenii au decedat din aceasta cauza,  dar si mai mult, ii fac mincinosi pe cei care vorbesc de coronavirus. Sa nu-i uitam pe cei din categoria care sustin sus si tare ca medicii aplatesc familia decedatului, pentru a fi de acord sa scrie ca s-a stins de coronavirus.

Si totusi, acesti oameni nu merg la medic sa-i spuna ca nu exista virusul. “Cei care propaga ideea conspiratiei sunt duplicitari. Ei ii spun soacrei, care se uita si se inchina, ii spun copilului care sta cu gura cascata sau vorbesc cu prietenii la un pahar, dar doctorului, nu prea. (…).

Negarea. Adultii se fac ca nu exista, e mai simplu asa

Mintea omului este disociata, cam ca atunci cand mergi in Germania si nu arunci hartii pe jos, dar in Romania, scuipi pe jos”, a mentionat psihologul Cristian Andrei  la Antena 3.

Psihologul spune ca, la acesti oameni care sustin teoria conspiratiilor, apare “negarea, un fenomen foarte raspandit”, dand exemplul copilului mic care este singur si vine catelul, latra, iar cel mic inchide ochii, sperand ca nu va mai fi animalul acolo.

La mine au aparut simptomele dupa vreo 5 zile. Sa spun sincer, ma miram ca eu nu am, mi se parea cumva ciudat, pentru ca noi suntem, da, in aceeasi casa si mi se parea ciudat ca mie mi-a iesit rezultatul negativ. Dar eram hotarata, bineinteles, si conform protocoalelor si, pentru ca asa gandeam ca este bine, dupa 7-8 zile sa refac oricum testul, sa vedem ce se intampla, daca nu cumva se pozitiveaza intre timp, pentru ca ei plecasera din casa amandoi cu un rezultat pozitiv.

Numai ca n-am apucat sa se implineasca cele 7 zile, ca sa fac noul test si, intr-o zi, facand ceva de mancare, faceam niste cartofi cu usturoi si mi-am dat seama ca dintr-o data nu simt deloc mirosul de la usturoi, ceea ce e putin ciudat.

Am zis, bun, poate e doar in capul meu, ca acum ma gandesc la asta din cauza ca ei sunt bolnavi si asa mai departe. Si am inceput sa testez tot felul de parfumuri pe care le aveam in casa si care erau foarte foarte puternice. De altfel, aproape ca nu le suportam. Si mi-am dat seama ca nu simt absolut nimic, o senzatie extrem de ciudata, dupa care am inceput sa gust tot felul de lucruri si mi-am dat seaama ca imi pierdusem si gustul.

Lasă un răspuns