Un pneumolog roman trateaza pacientii de COVID cu un medicament pentru astm! ”Niciun pacient nu a dezvoltat forma severa”

Doctorul Gilda Popescu, de la Spitalul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a declarat ca a folosit deja acest medicament in tratarea pacientilor sai infectati cu COVI-19, care aveau afectiuni pulmonare.

”Eu am folosit in ambulatoriu inca de la primul pacient cu COVID medicatie cu corticosteroizi inhalatori asociata cu bronhodilatatoare de lunga durata. Am vazut ca evolutia pacientilor a fost extrem de favorabila si am mers pe aceeasi schema pana in prezent. Niciun pacient nu a dezvoltat forma severa a bolii si toti s-au vindecat fara spitalizare.

Am decis sa aleg aceasta formula pentru ca boala provocata de noul coronavirus este o boala inflamatorie care afecteaza in primul rand aparatul respirator. Si trebuie sa combatem aceasta inflamatie pulmonara. In iunie anul trecut, a fost descoperita si eficacitatea dexametazonei pe pacientii COVID. Avand experienta tratarii astmului, eu am ales terapia cu corticosteroizi inhalatori, deoarece acestia actioneaza direct asupra aparatului respirator. Mai exact, inflamatia pulmonara nu mai evolueaza in alveole, faza in care apare insuficienta respiratorie. Nu mai avem acele imagini ale plamanilor cu aspect de sticla mata” a declarat Gilda Popescu pentru Libertatea.

Medicamentul obisnuit pentru astm reduce riscul spitalizarii COVID-19, timpul de recuperare – studiu Oxford

Un tratament frecvent utilizat pentru astm pare sa reduca timpul de spitalizare, precum si timpul de recuperare pentru pacientii cu COVID-19 daca este administrat in termen de sapte zile de la aparitia simptomelor, au declarat cercetatorii de la Universitatea din Oxford.

Lasă un răspuns