Valeriu Gheorghita, prima declaratie despre barbatul decedat dupa vaccinarea cu AstraZaneca

Medicul Valeriu Gheorghita, coordonatorul Comitetului National de Coordonare a Activitatii de Vaccinare (CNCAV), a declarat la Aleph News, ca nu exista legatura intre vaccinarea barbatului din Gorj, care a decedat, si faptul ca a primit vaccin din lotul retras din cauza reactiilor adverse.

De asemenea, medicul militar a specificat ca barbatul mort in judetul Gorj, dupa ce a primit ser din lotul ABV 2865, suspendat dupa ce in Italia s-au raportat reactii adverse de natura trombotica, a suferit un infarct miocardic si nu exista legatura intre vaccinare si deces.

„A fost comunicat in detaliu cu ce s-a intamplat in cazul persoanei din Gorj. Era vorba despre o persoana, care desi nu era in evidenta cu boli cronice, in urma raportului a necropsiei a reiesit ca avea, de fapt, antecedente de infarct miocardic, de fapt sechele. Vreau sa aduc aminte ca mortalitatea este pe primul loc (pentru infarct – n.r.). In acest moment nu exista o informatie care sa ateste legatura dintre vaccinare si aparitia acestor evenimente”, a declarat Valeriu Gheorghita.

Lasă un răspuns